Brennevin er sunt

Brennevin er sunt

Torkjell Berulfen vil onsdag 21. mars holde  foredrag i Nordmøre Senioruniversitet, med tittel: «Brennevin er sunt!» Utdannet filolog, har han gjort seg en karriere som journalist, komiker, forfatter og programskaper. I NRK ledet han radio- og TV-programmer som Reiseradioen, Ni-timen, Nattradioen, Borgulfsen (sammen med Knut Borge), WOK, Dykk i arkivet, Edle dråper, Herfra til halv ti. Sammen med Knut Borge laget han også «Ukens upperste», et satireprogram hvor «Ukens aller upperste ble kåret". 

Han har laget en rekke populære fjernsynsserier, som: Opp i røyk, Ganefryd, Berulfsens pengebinge, Pengenes historie, Berulfsens fargerike og Berulfsens konspirasjoner. 

Dokumentarserien «Edle dråper» tok for seg historien til ulike typer alkoholholdige drikke. Hver episode fokuserte på en sort. I løpet av 2000/2001 presenterte han i alt 9 typer brennevin, samt portvin, champagne, sherry og øl! For programmet vant han Gullruten åpen klasse i 2000, Gullruten for beste reportasjeprogram i 2001. I 2007 vant han Gullruten for Berulfsens fargerike. I 2000 ble Berulfsen tildelt Riksmålsforbundets lytterpris.

Tiden som programskaper er nå over. I dag holder Berulfsen foredrag om allment interessante temaer. Med titler som: «Brennevin er sundt», «Norsk språk og den begredelige mangel på imperfektum konjunktiv» og «Penger lukter ikke», borger det for lærerik underholdning! Hans intelligente humor og sikre formuleringer er alltid presist tilstede, godt forankret i fakta. «Når Berulfsen juger, må de oppdatere leksika!» er et gammelt jungelordtak, iflg. Dagbladet! 

Foredragets tema:
"Brennvin er sunt" 

Foredragsholder vil snakke om hvorfor det endte det opp som det gjorde med genever i Nederland, gin i England og akevitt i Norden? Og med biproduktet portvin i Portugal?

Arrangementsdetaljer

Starttidspunkt 21.03.2018 13:00
Sluttidspunkt 21.03.2018 14:30
Sted
Caroline kino- og konferansesenter, Helan
Konsul Knudtzons gate 4, 6509 Kristiansund, Norge
Caroline kino- og konferansesenter, Helan
Del