Herfra til evigheten

«From here to eternity» er en amerikansk romantisk krigsfilm fra 1953. Filmen er basert på James Jones omstridte roman med samme navn fra 1951.

Handlingen er lagt til Hawaii i 1941. På en militærbase ved Pearl Harbor er det tilsynelatende fredelige tilstander, men under overflaten koker det.  Maktmisbruk, forbudt kjærlighet, urettferdighet, grusomhet, feighet og mot er noen av ingrediensene i denne fascinerende historien.

Menig Prewitt (Montgomery Clift), som var bokser før han ble soldat, blir manipulert og presset av sine likemenn og overordnede til å delta i en bokseturnering. Hans venn Maggio (Frank Sinatra) prøver å hjelpe ham, men han har samtidig sine egne problemer å kjempe med. Sersjant Milton Warden (Burt Lancaster) innleder et forhold til Karen (Deborah Kerr), som er gift med kapteinen som er sersjant Wardens overordnede. De spiller et farlig spill som elskende i en utillatelig kjærlighetsaffære. Livene til alle blir forandret for alltid og kulminerer under det blodige japanske angrep på Pearl Harbor

Filmen vant åtte Oscars for beste film, beste regissør og beste mannlige og kvinnelige birolle, beste foto, beste klipp og beste lyd, og to Golden Globe (beste regissør og beste mannlige birolle).

pdfPersoner i Herfra til evigheten

Link til IMDB

 

Arrangementsdetaljer

Starttidspunkt 17.01.2018 13:00
Sted
Caroline kino- og konferansesenter, Halvan
Konsul Knudtzons gate 4, 6509 Kristiansund, Norge
Caroline kino- og konferansesenter, Halvan
Del