Historier fra Stortinget

Halgrim Berg ble født i 1945 i Ål i Hallingdal. Etter eksamen ved Voss offentlige landsgymnas i 1065, studerte han hovedfag i historie, engelsk og statsvitenskap ved Universitet i Oslo og ble cand.philos i 1972. Etter studiene var Berg lektor ved Hol ungdomsskole et år og på Geilo og Hallingdal gymnas i to år. Hvoretter han i 1974 og fram til 1986 var selvstendig nærings-drivende med butikker i Ål og Geilo med sportsartikler, radio og TV. I perioden 1998 til 2003, daglig leder i reiselivsselskapet Fjell og Fjord AS på Gol.

Halgrim Berg har vært aktiv målmann i mange år og ble utnevnt til æresmedlem i Buskerud mållag i 1995 og han var styremedlem i Norsk språkråd i 1970- og 1980 årene. Innen folkemusikken har han vært aktiv og behersker flere instrumenter bl.a. munnharpe. Utgitt og deltatt på en lang rekke CD-produksjoner og turnert både i Norge og i utlandet. I 1969 ble han sekretær i Landslaget for Spelemenn.

I innsamlingsprogrammet Tubrim var han styreformann i 20 år, og for denne innsatsen for handikappede barn og unge ble han ved fratreden i 2009 utnevnt til æresmedlem i Nasjonalforeningen for folkehelsen.

Berg kom tidlig inn i politikken, han var formann i Voss Unge Høyre, Ål Høyre og fylkesstyremedlem i Buskerud Høyre. Han satt på Stortinget fra 1977 til 1997 hvor han har vært medlem av Kirke- og Undervisningskomiteen, Samferdselskomiteen, Familie-, Kultur og Administrasjonskomiteen.

Etter tiden som stortingsmann har han vært medlem av Ål kommunestyre og for-mannskap, medlem av Buskerud fylkesting, samt medlem av Kringkastingsrådet. Som stortingsoppnevnt medlem av Norsk kulturråd og han har også hatt plass i Fagut-valget for musikk og i Innkjøpskomiteen for fonogram. Fra 2012 er Berg leder av Foreningen av tidligere stortingsrepresentanter, som har nærmere 300 medlemmer. I perioden 2008–2012 var han president i Nordmanns - Forbundet, som i perioden skiftet navn til Norwegians Worldwide.

Berg har i mange år vært spaltist og aktiv skribent i en rekke aviser og levert kronikker og innlegg bl.a. Aftenposten, Bergens Tidende og Fædrelandsvennen, der temaene har variert fra historiske og kulturpolitiske til samferdselspolitiske emner. I spalten "Frispark" i avisen Dagen skriver han ofte om den økende utfordringen fra islam i Europa. Berg har engasjert seg for Israels sak og holder jevnlig foredrag i regi av Med Israel for fred.
I de senere år har Berg skrevet mange bøker i forskjellige genre bl.a. i 2008 biografien «Olav Thon – milliardær i anorakk» og i 2009 «Rakfisk i godt lag» i 2016 «Parlamenturismen. Norske folkevalde på utflukt».

Foredragets tema
Det er tid for trimming av lattermusklene!

Hallgrim Berg kommer for å fortelle om våre folkevalgte på reisefot i det store utland. Hva skjer når velgere og journalister er på trygg avstand? Det blir mye moro, situa-sjonskomikk, overraskende episoder og treffsikre replikker. Under mottoet «Humor skal vera hjarteleg, ikkje hjartelaus!» Han vil gi oss innblikk i de tildragelsene han skildrer i boka Parlamenturismen – folkevalde på utflukt.– Oddmund Mikkelsens fantastiske illustrasjoner (Bondevik på magedans i Istanbul, Odvar Nordli på Jamaica i vinterfrakk, Willoch på haiketur m.fl.) vil utfylle foredraget på storskjerm.

Signert bok kan kjøpes etter foredraget.

 

Arrangementsdetaljer

Starttidspunkt 29.05.2018 13:00
Sted
Caroline kino- og konferansesenter, Helan
Konsul Knudtzons gate 4, 6509 Kristiansund, Norge
Caroline kino- og konferansesenter, Helan
Del