Ungkarsleiligheten

(The Apartment) er en Oscar-belønnet amerikansk romantisk dramakomedie fra 1960 som er regissert, skrevet og produsert av Billy Wilder. Ungkarsleiligheten er en morsom, sår og søt film med masse sjarme.

C.C. "Bud" Baxter (Jack Lemmon) er en kontormedarbeider for et stort firma i New York og han vet hvor veien til suksess går … rett gjennom hans egen inngangsdør. Gjennom å tilby det perfekte skjulestedet for sine utro sjefer, får han nemlig nyte godt av en rekke forfremmelser han egentlig ikke har fortjent. Men når Bud overlater nøklene til den øverste sjefen, J.D. Sheldrake (Fred MacMurray), blir det fart på både karrieren og kjærlighetslivet. Sheldrakes elskerinne er nemlig den yndige Fran Kubelik (Shirley MacLaine), heisoperatør og Buds drømmejente. Det oppstår søt musikk mellom Bud og Fran, og opplegget begynner å knirke i kantene. Hans så langt største valg står for døren: jenta eller jobben?

I The Apartment fra 1960 blander regissør Billy Wilder sin sedvanlige kynisme med en overraskende medmenneskelighet. Han skildrer det gjennomsnittlige amerikanske kontorlandskapet som et kaldt, brutalt og fremmedgjørende sted, men den frekke komedien tar samtidig et oppgjør med sjefenes usmakelige væremåte. Her er humor og alvor i skjønn forening, med Jack Lemmon og Shirley MacLaine i uforglemmelige roller.

Filmen ble belønnet med fem Oscar. Billy Wilder fikk tre priser - for Beste film, Beste regi og Beste manus.  Filmen ble også belønnet med tre Golden Globe.

pdfPersoner i Unkarsleiligheten

Link til IMDB

Arrangementsdetaljer

Starttidspunkt 07.03.2018 13:00
Sted
Caroline kino- og konferansesenter, Halvan
Konsul Knudtzons gate 4, 6509 Kristiansund, Norge
Caroline kino- og konferansesenter, Halvan
Del